Burāšanas Klubs 360 | Par pārmaiņām Kluba 360 teritorijā
1115
post-template-default,single,single-post,postid-1115,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0

Par pārmaiņām Kluba 360 teritorijā

Par pārmaiņām Kluba 360 teritorijā

Šī informācija ir adresēta visiem Kluba 360 biedriem un pārējiem, kurus interesē gaidāmās pārmaiņas Kluba 360 teritorijā.

Tā izskaidro plānoto notikumu attīstības gaitu, Kluba 360 ieguvumus un skaidro, kādēļ nepieciešamas izmaiņas konteineru izvietojumā, kas dažiem konteineru lietotājiem jau izraisījusi gūzmu jautājumus.

Jau vairākus gadus Kluba kopsapulcēs galvenais temats ir Kluba attīstības perspektīvas, un nu ir pienācis laiks tās sākt īstenot. Iespējams, šai ziņai bija jāparādās jau agrāk, taču tikai tikko esam saņēmuši reālu uzskates materiālu – Kluba perspektīvas rekonstrukcijas un attīstības zīmējumu. Tā autors ir Kluba 360 ilggadējais biedrs un vindsērferis, arhitekts Jānis Norde. Paldies viņam par lojalitāti Klubam un interesi piedalīties Kluba attīstības turpināšanā. Uz iesniegtā skiču projekta pieteikuma pamata Rīgas pilsētas Būvvalde šī gada 15.marta sēdē ir atbalstījusi Kluba 360 rekonstrukciju.  Pielikumā ir divi dokumenti, kur varam apskatīt, kā tas izskatās.

 

Skaidroju:

Tad, kad tapa Kluba 360 ēkas projekts (2003.gads) un norisinājās tā celtniecība, uz to, kas ietilpst topošajā ēkā, mēs skatījāmies savādāk. Vismaz man, piedaloties projekta tapšanā un ēkas celtniecībā, pilnīgi noteikti.

 

Kāpēc pārmaiņas un attīstība!?

 

# Klubs ir noslēdzis jaunu zemes nomas līgumu uz nākamajiem pieciem gadiem ar iespējam pārslēgt līgumu uz līdzīgiem nosacījumiem vēl uz pieciem gadiem. Jaunajā līgumā panācām labākus nosacījumus.  Klubam vairs netiek piemērota 3% nomas maksa no kadastrālās vērtības, bet gan 1.5%. Ar zemes iznomātāju uz šodienu ir izveidojušās labas un konstruktīvas attiecības.

 

# Kā otrs un patiesībā arī lielākais iemesls tam, protams, ir tualešu un dušu nepieciešamība Kluba biedru un citu vindsērferu vajadzībām, tā kā Kluba ēkā esošo tualešu funkcija nebija atbilstoša lielajam cilvēku daudzumam, kurš pēdējos pāris gadus vismaz pieckāršojies. Kluba valde ir vienojusies, ka šovasar Cabo par saviem līdzekļiem uzbūvēs atsevišķu ēku, kas paredzēta Kluba biedriem un legālajiem viesiem; tajā paredzēta pirts telpa, dušas, tualetes un atpūtas telpa.

 

# Cabo un tā attīstība trīs vasaras sezonu garumā piesaistījusi Klubam lielu apmeklētāju skaitu. Lai nākotnē nodrošinātu kvalitātīvāku virtuves darbu, nepieciešama lielāka virtuve, 4,5m piebūve esošajai Kluba ēkai/Cabo café. Līdz šim Cabo virtuve cepa un gatavoja 8m2 lielā telpā. Fenomenāli un visu cieņu pavāru priekšā.

 

# Lai būtu interesanti zemes iznomātājam, kura darbība ir sporta attīstība, arī mums jābūt aktīviem un jāattīstās. Mēs taču nevēlamies, lai pie nākamās līguma pārslēgšanas mūsu teritoriju pārņem kāds austrumu kaimiņu naudas maiss, jo, ja mēs nebūsim attīstījuši savu vietu, tad šāda situācija ir ar lielu iespējamību.

 

Kadi jaunumi un rīcības plāns?

Saistībā ar pārbūves plāniem klubs šī gada 11.nedēļā ir vērsies pie pirmo piecu konteineru īpašniekiem ar lūgumu un uzaicinājumu būt gataviem pārvietot šos kontienerus. Kāds atsaucās ātri un pretimnākoši, kāds uzdod jautājumu – kas un kāpēc pieņēmis šādu lēmumu.

Jāatzīmē, ka konteineru pārvietošanas un citi ar Kluba 360 perspektīvo attīstību nākamajiem diviem gadiem un ar to saistītie  jautājumi tika pārrunāti Kluba 360 pēdējā kopsapulcē, 16.novembrī 2011. gadā. Šajā sakarā tika pieņemti konkrēti lēmumi uzsākt attīstību.

 

Kas un kā taps.

SIA Cabo interesēs ir virtuve un terases pagarinājums uz tā rēķina. SIA Cabo plāno investēt līdz 23‘000 LVL, palielinot Cabo virtuvi, izbūvējot dušas, tualetes, pirts un atpūtas telpu un paplašinot Cabo terasi.

SIA Cabo šo ieguldījumu veic kā nomas priekšmaksājumu nākamjiem četriem gadiem. Pēc perioda beigām piebūve, tāpat kā Kluba ēka jau šobrīd, būs Kluba 360 īpašums. Pēc šiem četriem gadiem, kad noamortizējušies būs aptuveni 12‘000 lati, Cabo Klubam 360 maksās vēl 1000 LVL nomas maksu gadā. Par šādu scenāriju vienojusies Kluba 360 valde.

Noma savu konteineru izbūvētu par saviem līdzekļiem un līdzīgi kā Cabo, šis ieguldījums būtu kā nomas maksas priekšmaksājums.

Vēršu uzmanību, ka neviens no paradzētajiem pasākumiem vai celtniecības aktivitātēm neparedz vai neprasa Kluba biedru un to viesu maksājumu paaugstināšanu.

 

Kāds ieguvums?!

 

1. Klubs un vindsērfings paliek redzamāks un interesantāks plašākai sabiedrībai (arī mūsu sievām un bērniem) – iespēja pavadīt laiku uz plašas terases;

2. kafejnīcas ieguldījumi noteiktā laika periodā amortizējas kā nomas maksājums, un izbūvetais jau no tā izbūves brīža ir Kluba īpašums;

3. Nostiprinās Kluba pozīcija teritorijas apsaimniekošanā;

4. Uzņēmumam un sporta kluba organizacijai, kas darbojas kluba teritorijā, ir iespēja pelnīt un noplenīto novirzīt vindsērfinga popularizēšanai un attīstībai.

 

 

ar cieņu,

Māris Birzulis

Kluba 360 valdes priekšsēdētājs

 

Plans_2012.03.05

Vizualizacija_2012.03.05

 



Sadarbībā ar