Burāšanas Klubs 360 | Burusports Balvas rezultāti
2728
post-template-default,single,single-post,postid-2728,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0

Burusports Balvas rezultāti

Burusports Balvas rezultāti

IMG_6155 Burusports Balva bija sacensības vēja dēļiem un SUPotājiem.

Īsumā par to, kā gāja vindsērfingam:

23. maija rīts bija daudzsološs – vējš pamazām pieņēmās spēkā; uz startu devās 10 Formulas braucēji, 8 U15 un U17 klašu sportisti un 24 Raceboard klases pārstāvji.
Pēc diviem braucieniem brāzmainā vējā dalībnieki devās krastā atpūsties un nobaudīt pusdienu zupu, kamēr pašiem mazākajiem tika doti trīs starti pēc kārtas. Vējš turpināja kristies, līdz ap pl. 17:00 tas pietuvinājās ātrumam 1m/s, un galvenais tiesnesis pieņēma lēmumu šodien vairs startu nedot, kā arī apbalvot trīs ātrākos Formulas klases braucējus, tā kā rītdienas prognoze nesola vēju vairāk kā 4m/s.
Formulas klasē trīs ātrākie bija jaunieši – pirmais Kristiāns Krauklis, otrais Krišjanis Dzirnieks un trešais Ilmārs Tauriņš.
Otrā sacensību diena sākās ar pilnīgu bezvēju un dalībnieku sapulcē sportisti tika aicināti nodrošināties ar pacietību, jo nekas cits kā gaidīt neatlika.
Parādoties pirmajām vēja pazīmēm, uz startu tika aicināti mazākie 3,5 grupas pārstāvji. Divi braucieni svētdienā, un piecu braucienu kopsummā pašu mazāko konkurencē nepārspēts palika Jēkabs Čeže.
Ap pulksten 15:30 starts tika dots gan Raceboard, gan Techno 293 klasēm. Ar vēju bija kā bija, tāpēc tikai viens starts, pa abām dienām kopā trīs starti, un tika noskaidrots, ka starp reisbordistiem ātrākais izrādījās Mārtiņš Grobiņš, U15 grupā Annija Punte un U17 grupā Namejs Dreimanis.

REZULTĀTI:

3.5 grupa

Formula

Techno293

Raceboard

Īsumā par to, kā gāja airētājiem:

Kā jau ierasts, neietrāpījām ar pareizo datumu, izsludinot sacensību dienu sestdienā, kad pūta spēcīgs vējš un ezerā bija viļņi, kas SUPotājiem nav iecienītākā dabas parādība. Svētdiena savukārt bija kā reiz atbilstoša SUPošanai, jo vēja nebija gandrīz nemaz. Satikām vairumu sacensību dalībniekus, kuri bija ieradušies uz treniņu.

Sacensības notika sprinta un maratona distancē, un arī šoreiz bez lieliem pārsteigumiem līderu sarakstos – abās distancēs nepārspēti palika Andris Bisnieks un Baiba Lejiņa. One Design klasē otrajā vietā Andžejs Maculevičs un Santa Rasa-Daukše, trešie Edvīns Bergmanis un Ieva Liniņa. Maratonā otrajā vietā Edvīns Bergmanis un Anita Ozoliņa, trešie Aleksandrs Ballods un Santa Rasa-Daukše.



Sadarbībā ar