Burāšanas Klubs 360 | Noslēdzies EČ RS:X klasē. Papildināts
2850
post-template-default,single,single-post,postid-2850,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0

Noslēdzies EČ RS:X klasē. Papildināts

Noslēdzies EČ RS:X klasē. Papildināts

Ziņo M.Birzulis no Sicīlijas:
European Championchip & Open Trophy olimpiskajā vindserfinga klasē RS:X noslēdzies!

Screen Shot 2015-06-28 at 13.26.31Visi LV sportisti sacensībās nobrauca līdz pēdējam braucienam, darot visu, ko varēja un saņemot sevis izcīnīto vietu. Mondello kopumā bija viesmīlīgs, izņemot nelielu itāļu piedevu… jo… precizitāte un atbildība nav viņu stiprākā puse.

Sacensības norisinājās no 21. līdz 28. jūnijam gleznainā un populāru kriminālromānu varoņu dzimtenē Palermo, Sicīlijā. Precīzāk, Mondello līcī.

Vieta patiesi skaista, ar dzidru zilu ūdeni, smilšu liedagu 4km garumā, diviem lieliem klinšainiem kalniem abpus līcim.

Šīs sacensības pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu – kopumā dalībai registrējas un uz starta izgāja 269 sportisti no 41 valsts. Šīs bija ar dalībniekiem skaitliski lielākās sacensības RS:X klases pastāvēšanas vēsturē. Iespējams, tas skaidrojams ar to, ka šīs sacensības bija ar nedaudz atšķirīgu formātu. Šis bija Eiropas čempionāts pieaugušajiem un jauniešiem vecumā līdz 19.g.v., vienlaicīgi sacensības bija atvērtas arī citu kontinentu pārstāvjiem.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja trīs sportisti – divi no Rīgas un viens no Liepājas.

Burāšanas Klubs 360 – Ketija Birzule (16.g.v.) un Valters Zakrevskis ( 18.g.v) – abi startēja Youth čempionātā un Kristaps Keidāns (20.g.v.) no Liepājas burāšanas kluba Rietumkrasts, startējot Senior čempionātā.

 

Sacensības sākās 21.jūnijā ar Practice race un 22.jūnijā tika dots starts pirmajam no pieciem kvalifikācijas braucieniem. Divās dienās tika veikta kvalifikācija, un ar brīvdienu pēc tiem, sacensību ceturtā diena sākās ar gatavošanos fināla braucieniem. Taču ceturtajā dienā sportisti un sacensību organizatori, nesagaidījuši pietiekami stabilu vēju, neveica nevienu Final braucienu, un atlika cerēt uz pēdējām divam sacensību dienām. Un cerības attaisnojās. Kā piektdien, tā sesdien, vējš bija pietiekams un brīžiem pat vairāk. Piektdien RS:X burātāji veica 3 fināla braucienus, pēc kuriem katras divīzijas 10 labākie tika pie MEDAL race, kas ir ļoti nozīmīgs starts, jo tiesi šajā braucienā punkti dubultojas un brauciens, ja arī tas ir sportista sliktākais rezultāts visu braucienu sērijā, netiek izslēgts (izmests). Diemžēl neviens no trim Latvijas burātājiem nekvalificējās Medal race un mums atlika vien just līdzi citu valstu pārstāvjiem.

Sacensību rezultāti:

Jaunieši – meitenes

1.vieta Noy Drihan (Izraēla)

2. vieta Shai Blank (Izraēla)

3. vieta Katy Spychakov (Izraēla)

23.vieta  Ketija Birzule​ (Latvija)

 

Jaunieši – zēni

1.vieta Sil Hoekstra (Hollande)
2.vieta Yoav Omer (Izraēla)

3.vieta Carlo Ciabatti (Itālija)

64.vieta Valters Zakrevskis​ (Latvija)

Senior – vīrieši

1. vieta Pawel Tarnovski (Polija)

2. vieta Dorian van Rijsselberge (Hollande)

3. vieta Louis Giard (Francija)

 

Senior – sievietes

  1. vieta Broyony Shaw (Lielbritānija)
  2. vieta Malgorzata Bialecka (Polija)
  3. vieta Zofia Noceti-Klepacka (Polija)

Visi rezultāti šeit:

http://www.rsxclass.com/events/europeans/

Nākamā Burāšanas Klubs 360 sportistu pieturvieta ir Gdiņja Polijā, kur no 7.-12.jūlijam tiks aizvadīta treniņnometne un gatavošanās statartam Pasaules čempionātam Jauniešiem RSX klasē, kas norisināsies tur pat, no 13. Līdz 18. Jūlijam.

 

Informācijau sagatavoja:

Māris Birzulis

29239298

 

DSCN0885_1IMG_4788Screen Shot 2015-06-28 at 13.27.10Screen Shot 2015-06-28 at 13.24.59

Screen Shot 2015-06-28 at 13.24.46



Sadarbībā ar