Burāšanas Klubs 360 | Baltic Challenge Cup ir noslēdzies
3090
post-template-default,single,single-post,postid-3090,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0

Baltic Challenge Cup ir noslēdzies

Baltic Challenge Cup ir noslēdzies

IMG_9006

No 21.līdz23.augustam Ķīšezerā, Burāšanas Klubā 36o norisinājās Baltic Challenge Cup, pulcējot 65 dalībniekus no trim Baltijas valstīm trīs vindsērfinga klasēs – Raceboard, olimpiskajā RS:X un jauniešu Techno293 klasēs.

 Iespējams, saistībā ar vājo vēja prognozi savu dalību pēdējā brīdī atteica Krievijas, Polijas un Spānijas sportisti.

Sportistiem un organizatoriem par prieku, vējš iepūta labāk kā cerēts, un piektdien un sestdien izdevās dot startu kopā septiņiem braucieniem, turklāt sestdienas vakarā vējš sāka pieņemties spēkā krietni vairāk kā nepieciešams komfortablai burāšanai minētajās klasēs. Svētdiena diemžēl lika vilties – pacietīga gaidīšana uz vēju neatmaksājās, un tā arī neviens starts netika dots, dienai noslēdzoties ar apbalvošanu.

Septiņu braucienu kopvērtējumā Raceboard klasē pati ātrākā bija 2013. un 2014.gada pasaules čempione šajā klasē Vita Matīse (LAT 1). Otrais un vīru konkurencē ātrākais Alvis Ozoliņš (LAT 20). Šī gada pasaules čempione Ilona Dzelme-Grīnberga (LAT 18) ierindojās ceturtajā vietā.

Olimpiskajā RS:X klasē pjedestāls visinternacionālākais. Uz augstākā pakāpiena kāpa lietuvietis Juozas Bernotas (LTU 1). Otrais liepājnieks Kristaps Keidāns (LAT 28).  Savukārt trešais igaunis Rainer Kasekivi (EST 168). Vienīgā dāma RS:X klasē rīdziniece Ketija Birzule (LAT 151), kura Eiropas Čempionātā Liepājā izcīnīja sudrabu, šoreiz piektajā vietā.

RACEBOARD un RS:X rezultāti

25 bērni un jaunieši pārstāvēja Techno293 klasi, un cīņa par pirmajām vietām notika līdz pēdējam braucienam. Vien ar viena punkta pārsvaru U15 grupā uzvarēja Emīls Punte (LAT 152), aiz sevis  atstājot Elizabeti Meņģeli (LAT 127). U17 grupā cīņa līdzīga, kā rezultātā Namejs Dreimanis (LAT 42) tomēr piekāpās liepājniecei Aleksandrai Kaupai (LAT 116). U13 grupā pārliecinoši par šī gada Baltic Challenge Cup līderi kļuva Matīss Punte (LAT 535). Savukāt pašā mazākajā bērnu grupā ar buras laukumu līdz 3,5m2 visos braucienos nepārspēts palika Valters Videnieks (LAT 33).

Techno293 rezultāti

U13 un 3,5 rezultāti

Burāšanas Klubs 360 izsaka lielu pateicību dalībniekiem un treneriem par sportiskas atmosfēras uzturēšanu Ķīšezerā trīs dienu garumā. Rīgas Domei par atbalstu sacensību organizēšanā. Venden par sportistu slāpju remdēšanu. Cabo Cafe par lieliskajām maltītēm un Ievas Karēvicas koncertu sestdienas vakarā. Un sporta preču veikalam Burusports par tehnisko atbalstu.

BILDES NO APBALVOŠANAS



Sadarbībā ar