Burāšanas Klubs 360 | Omānas karstais vējš
3768
post-template-default,single,single-post,postid-3768,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0

Omānas karstais vējš

Omānas karstais vējš

IMG_0736

No 17.-24.oktobrim Arābijas pussalas dienvidaustrumos, Omānā, īpaši siltos un pat karstos laika apstākļos norisinājās Pasaules Čempionāts Olimpiskajā vējadēļu RS:X klasē.

Ņemot vērā faktu, ka Omānas Burāšanas savienība ir viena no jaunākajām ISAF dalībniecēm, sacensību organizācija notika visaugstākajā līmenī. Sacensībās dalībai bija reģistrējušies 141 sportists no 40 valstīm, ieskaitot Burāšanas Kluba 360 burātāju Ketiju Birzuli.

Augstā gaisa temperatūra, intensīvā saule un ūdens ar +30 grādiem no sportistiem prasīja augstu fiziskās sagatavotības līmeni. Viegla vēja apstākļos sešu sacensībām paredzēto dienu laikā ar vienu brīvdienu pa vidu tika doti 12 starti dāmām un 13 vīriem.

IMG_0757

 

Vīriešu ieskaites grupā par Pasaules Čempionu 2015 tika nominēts Pierre Le Cog no Francijas, kurš nepārsēts bija četros no 13 braucieniem.Otrajā vietā Aichen Wang no Ķīnas. Savukārt Londonas Olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs Dorian van Rijsselberge no Hollandes trešajā vietā.

Dāmu ieskaitē burātāja Peina Chen no Ķīnas Pasaules Čempiones titulu sev nodrošināja jau pirms sacensību noslēdzošā Medal race. Viņa bija pārāka sešos no 12 braucieniem! Otrajā vietā Bryony Shaw no Lielbritānijas, un Lilian de Geus no Hollandes trešajā.

Latvijas burātājai Ketijai Birzulei 55. vieta un ugunskristības pieaugušo flotē, jo savos 16 gados bija jāmērojas spēkos ar divreiz vecākām sportistēm, kuru burāšanas pieredze nav samērojama, taču novērtējama.

IMG_0761

Pasaules čempionāts bija arī kā kvalifikācijas sacensības Rio 2016, kur kopumā tika izcīnītas 12 Olimpiskās ceļazīmes.

Vīriem: Šveice, Koreja, Ungaŗija, Honkonga, Portugāle, Meksika. ( 44 gadus vecajam portuglālim Joa Rodrigues šīs būs 7. Olimpiskās spēles!)

Dāmas: Honkonga, Japāna, Norvēģija, Austrālija, Dānija, Grieķija.

Atlikušās ceļazīmes uz Rio 2016 tiks sadalītas pēc jaunā principa, kad vietas tiek izdalītas starp kontinentiem.

Eiropas kontinentam pēdējās 2 ceļazīmes tiks noteiktas kvalifikācijas sacensībās Princesa Sofia regatē, kas marta beigās norisināsies Palma de Maljorka, Spānija. Latvija teorētiski saglabā iespēju cīnīties par ceļazīmi, kas nozīmē, ka jāpiedalās šajās sacensībās un jāuzvar Turcija, Zviedrija, Ungārija un Vācija.

Omānas saule par sevi iespējams atgādinās jau pavisam drīz, jo 2016. gadā šeit norisināsies ISAF Pasaules Čempionāts burāšanā jauniešiem, taču tagad RS:X burātājai Ketijai Birzulei jāgatavojas sezonas nozīmīgākajam startam, tam pašam ISAF Pasaules čempionātam burāšanā jauniešiem, kas tieši gadu mijā norisināsies Langkawi, Malaizijā.



Sadarbībā ar