Burāšanas Klubs 360 | Rudens saule, skolēnu brīvlaiks un vējš Spānijā!
7707
post-template-default,single,single-post,postid-7707,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0

Rudens saule, skolēnu brīvlaiks un vējš Spānijā!

Rudens saule, skolēnu brīvlaiks un vējš Spānijā!

Rudens ir laiks, kad gājputni parasti dodas uz dienvidiem. Šoreiz gājputnu lidojumu izjuta Kluba 360 sportisti, treneri un viņu atbalstītāji.

Nedaudz vairāk kā 100km uz dienvidiem no Barselonas Burāšanas Kluba 360 sporta burāšanas sekcijas burātāji un treneri 14 dienas baudīja vēju, Vidusjūru, burāšanas treniņus un Pasaules Čempionāta vindserfingā jauniešiem atmosfēru Spānijas kūrortpilsētā Salū (Salou).

Sacensības norisinājās Vidusjūras atklātajos ūdeņos, kuros tika piedzīvotas kā bezvēja, tā vēja bagātas un arī mainīga vēja virziena dienas, kur par Pasaules čempiona titulu sacentās 338 jaunieši no 28 valstīm.

Komanda sastāvēja no divām grupām – viena, kas gatavojās un startēja Pasaules čempionātā, otra – kas tam tikai gatavojas nākotnē. Pēc intensīviem treniņiem un divām brīvdienām pirms, uz startu Pasaules Čempionātā devās pieci kluba sportisti – Elizabete Menģele (LAT127), Jēkabs Čeže (LAT16), Artūrs Sprindžuks (LAT401) un divi starptaustisko sacensību un jaunākas dalībnieku grupas sportisti Valters Videnieks (LAT33) un Kārlis Tomsons (LAT61).

Labāko sniegumu uzrādīja Elizabete, 62 konkurentu flotē izcīnot 22.vietu, atsevišķos braucienos pirmo zīmi un pat apli veicot pirmajai. Savukārt citos braucienos, atrodoties līderu pieciniekā un sporta dievietei Veiksmei novēršoties, nācās samierināties ar zemāku rezultātu.

Jāuzteic Valtera cīņas spars un mērķtiecība. Valters šajās sacensībās startēja ar buras izmēru, kuru iepriekš vēl nebija mēģinājis. Viņš godam cīnījas 9 no 10 braucieniem, tikai vienu izlaižot, kad vēja stiprums pārsniedza 12 m/s.

Nemainīgi un mērķtiecīgi pie medaļu un titulu krāšanas gadu no gada strādā Izraēlas komanda, kura arī šajā čempionātā bija favorīte savu kolekciju papildinot ar visām čempionātā pieejamajām – četrām zelta medaļām, kā arī divām sudraba un vienu bronzas. Otra ražīgākā komanda bija Francija – viena sudraba un divas bronzas. Pa viena medaļai Honkongai (sudrabs) un Krievijai (bronza).

Rezultāti

Jaunietes U17 (līdz 16 gadiem)

  1. vieta – Linoy Geva (Izraēla) 32 punkti
  2. vieta – Maya Ashkenazi (Izraēla) 43 punkti
  3. vieta – Enorta Tanne (Francija) 47 punkti
  4. vieta- Elizabete Menģele (Latvija) 210 punkti
  5. vieta – Annija Punte (Latvija) 302 punkti

Meitenes U15 (līdz 14 gadiem)

  1. vieta – Ella Benbenisti (Izraēla) 24 punkti
  2. vieta – Mak Cheuk-Wing (Honkonga) 37 punkti
  3. vieta – Yana Reznikova (Krievija) 44 punti

Jaunieši U17 (līdz 16 gadiem)

  1. vieta – Roi Hillel (Izraēla) 25 punkti
  2. vieta – Amit gan (Izraēla) 28 punkti
  3. vieta – Eyal Zror (Izraēla) 34 punkti

Zēni U15 (līdz 16 gadiem)

  1. vieta – Daniel Basik-Tashtash (Izraēla) 16 punkti
  2. vieta – Jules Chantrel (Francija) 44,5 punkti
  3. vieta – Gaspard Carfantan (Francija) 50,5 punkti
  4. vieta – Matīss Punte           (Latvija) 138 punkti
  5. vieta – Edijs Busmanis       (Latvija) 274 Punkti
  6. vieta – Rolands Lovnieks    (Latvija)
  7. vieta – Jēkabs Čeže (Latvija)
  8. vieta – Dāvis Mazais           (Latvija)
  9. vieta – Artūrs Sprindžuks   (Latvija)
  10. vieta – Valters Videnieks   (Latvija)
  11. vieta – Kārlis Tomsons       (Latvija)

visi rezultāti:

http://worlds2017.techno293.org/results

 

Pēc sacensību noslēguma, nākamjā dienā, ar Valta gadību un Valtera uzmanību treileris ar Kluba treneru laivu un 9 BIC techno inventāra komplektiem devās uz Spānijas dienvidu pilsētu Kadiz (Cadiz), lai jau īsi pirms gadu mijas sagaidītu pirmos nepacietīgos, kas turpinās uzlabot un attīstīt savas burātprasmes Atlantijas okeānā. Kluba treniņi Kadiz jahtklubā notiks tāpat februārī un martā.

Nākamās klubam nozīmīgās starptautiskās sacensības norisināsies 2018. gada aprīlī, Mondello, Sicīlijā, kur norisināsies Eiropas Čempionāts 2018 BIC Techno 293 Plus klasē un kuras vienlaikus būs Eiropas kontinenta četru kvotu atlases sacensības 3. vasaras Jaunatnes Olimpiskajām spēlēm Argentīnā. Šīm sacensībām nopietni gatavosies Kluba līdere Bic Techno 293 klasē Elizabete Menģele, kā arī vēl daži sportisti.

“Burāšanas Klubs 360” un sportisti izsaka vislielāko paldies Latvijas Zēģelētāju savienībai un Rīgas domes Izglītības un sporta departamentam par visa veida sniegto atbalstu dalībai šajās sacensībās. Tāpat vislielāko paldies kluba burātāji saka Viesturam par tehnisko un loģistikas atbalstu, Inetai par šoferu možuma kontroli, arī Valtam par savu līdzdalību savarīgo jautājumu atrisināšanā.

Bildes meklē ŠEIT

 

Informāciju sagatavoja Māris Birzulis

29239298

 

 

 

 

 



Sadarbībā ar