Burāšanas Klubs 360 | Kluba biedre Ketija Birzule dosies uz jauniešu Olimpiskajām spēlēm
2246
post-template-default,single,single-post,postid-2246,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0

Kluba biedre Ketija Birzule dosies uz jauniešu Olimpiskajām spēlēm

Kluba biedre Ketija Birzule dosies uz jauniešu Olimpiskajām spēlēm

IMG_5501 No 16. līdz 28.augustam Ķīnas pilsētā Naņdzjinā norisināsies otrās vasaras jauniešu Olimpiskās spēles, kur dalību ņems arī pārstāvji no Latvijas. Viena no tām – vējdēļu burātāja Ketija Birzule, kura nesen saņēmusi apstiprinājumu dalībai Olimpiādē no Starptautiskās Burāšanas federācijas.

Ketijai ir 15 gadi un ar vindsērfingu viņa nodarbojas kopš 9 gadu vecuma, trenējoties „Vindsērfinga Kluba 360“ bērnu un jauniešu vindsērfinga skolā un pārstāvot „Burusports“ komandu. Viņas treneri – sertificēti burāšanas treneri, daudzu starptautisku godalgu vindsērfingā ieguvēji Ilona Grīnberga (arī Atēnu Olimpisko spēļu dalībniece) un Ketijas tēvs Māris Birzulis.

Ketija šo vietu izcīnīja savstarpējā atlasē starp mūsu sportistēm šī gada Eiropas čempionātā Itālijā, Gardas ezerā. Viņa un pārējās dalībnieces saņēma Latvijas Olimpiskās komitejas un “Olimpiskās Solidaritātes” līdzfinansējumu, lai gatavotos šim čempionātam. Veiksmīgi starti un neatlaidīga cīņa par augstām vietām nodrošinājuši Ketijas labos sasniegumus vindsērfinga jauniešu klasē Techno 293. Vienās no pēdējām sacensībām Polijā, kur Latviju maija beigās pārstāvēja vairāki „Vindsērfinga Kluba 360“ skolas pārstāvji, Ketija U17 vecuma grupā izcīnīja pirmo vietu, apsteidzot vairākus starptautisku pieredzi guvušus burātājus. Šis un vēl vairāki sasniegumi ļauj mums cerēt uz lieliskiem panākumiem arī Olimpiādē.

„Jūtos pacilāta un apņēmības pilna pārstāvēt Latviju Ķīnā,“ komentē Ketija. „No Olimpiādes sagaidu ne vien jaunu pieredzi, bet arī labus rezultātus.  No šī brīža treniņi man ir katru dienu. Mans galvenais mērķis šajā Olimpiādē ir parādīt no sevis tikai labāko un celt Latvijas vārdu vindsērfinga kontekstā vēl augstāk.“

Olimpiāde ir katra sportista mērķis, un iespēja tajā piedalīties ir balva sportistam par ieguldīto darbu. Taču dalība Olimpiādē ir arī atbildības un sportisko iemaņu pārbaudījums, kuru vēros daudzi tūkstoši un pat miljoni. Tas uzliek lielu papildus atbildību katram no dalībniekiem.

Par iespēju Latvijai pārstāvēt burāšanu tieši vindserfingā paldies jāpasaka Ķīšezeram, Latvijas Zēģelētāju Savienībai un Vindsērfinga Klubam 360, kur aug un trenējas jaunie vējadēļu burātāji, arī Ketija. Vieta un ūdens akvatorija ir pilnībā piemērota jauno burātāju iesaistīšanai un treniņu procesa nodrošināšanai.

„Ketijai ir nedaudz mazāk kā divi mēneši līdz startam Olimpiādē, un šis laiks jāizmanto, lai pienācīgi sagatavotos, jo konkurence starp pasaules divdesmit labākajām burātājām būs liela un laiks līdz startam Naņdzjinā jāizmanto racionāli. Šobrīd ikdienas treniņiem tiek izmantots Ķīšezers Vindserfinga Kluba 360 akvatorijā, taču jau nedēļas beigās Ketija dosies sacensību sērijas izbraukumā. Pirmās sacensības paredzētas Grieķijā, tad dalība Atlatic Watersports Games un starts pasaules čempionātā Techno 293 Francijā, Brestā. Bet īsi pirms izbraukšanas uz Ķīnu starts Baltijas kausa noslēdzošajās sacensībās Liepājā,“ tā Ketijas treneris Māris Birzulis.

Sacensības burāšanā saskaņā ar Olimpisko spēļu plānu Ķīnā paredzētas no 18. līdz 23.augustam.

 



Sadarbībā ar