Burāšanas Klubs 360 | No Floridas ar smaidu un jauniem uzstādījumiem!
2569
post-template-default,single,single-post,postid-2569,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0

No Floridas ar smaidu un jauniem uzstādījumiem!

No Floridas ar smaidu un jauniem uzstādījumiem!

Screen Shot 2014-10-31 at 10.01.44

Pasaules čempionāts jauniešiem RS:X klasē šogad norisinājās no 20.līdz 25.oktobrim ASV (Floridā, Clearwater), kopumā pulcējot 82 jauniešus vecumā līdz 19 gadiem – 54 zēnus un 28 meitenes no 20 valstīm.

Latviju šajās sacensībās parstāvēja 15 gadīgā sportiste no “Vindsērfinga Klubs 360” Ketija Birzule, kas vecumā līdz 17 gadiem Olimpiskajā RSX klasē izcīna 5.vietu, bet vecumā līdz 19 gadiem 24.vietu. Jātzīmē, ka šīs sacensības bija Ketijas debija RSX disciplīnā.

Sacensību organizatori Clearwater Marina Center un US Windsurfing Association bija izdarījuši tuvu neiespējamo un divu mēnšu laikā, kas bija dots, lai sagatavotos, apliecināja amerikāņu cienīgu vērienu, precizitāti un organizētību.

Sagatavošanās laiks bija tik īss, jo ISAF un RSX Class Association divus mēnešu pirms noliktā sacensību datuma nolēma atteikt sacensību organizēšanu Izraēlas Vindsērfinga Associācijai, pamatojoties uz neprognozējamo situāciju reģionā, kā arī vairāku valstu oficiālo pārstāvju atteikšanos nosūtīt sportistus uz šo valsti.

Kā ierasts, daudzas komandas uz sacensībām ieradās priekšlaicīgi un Gulf of Mexico sportistus sagaidīja ar saulainu un patīkami siltu laiku, vieglu vēju sagatavošanās dienās.

Piecās sacensībām paredzētās dienās tika doti 13 starti, kas ir maksimāli iespējamais braucienu skaits sērijā, un braucieni notika, sākot no tuvu bezvēja apstāļiem līdz pat stabilam 9 m/s stipram vējam. Raitā un profesionāli vadītā sacensību gaita ļāva izmantot plānoto brīvdienu starp sacensību dienām, ko sportisti izmantoja, apmeklējot atrakciju parku pie Tampas, Busch Garden. Parks ar īstiem amerikāņu kalniņiem, brīviem kritieniem no 140m augsta torņa un citām elpu aizraujošām atrakcijām. Tādas emocijas reti kur redzēt.

Sacensību organizētāji bija parūpējušies, lai sportisti katru rītu varētu satikties kopīgās brokastīs Crabbys Grill Cafe pašā Meksikas līča krastā, kā arī ikkatrs vakars bija ar organizatoru servētām vakariņām Clearwater Marina Center vai kādā no sacensību sponsora, BayStar Restaurants Group uzņēmuma ēstuvēm. Uz visām vietām noorganizēti transfēri.

Ar šādu vērienu pret visiem sacensību dalībniekiem, to treneriem, kā arī sportistu līdzpavadošiem vecākiem, amerikāņi kādu laiku paliks nepārspēti.

Sīvā cīņā caturtajā sacensību dienā līderos meitenēm izvirzījās Emma Vilsone (Lielbritānija),  kas saglabāja iegūto pārsvaru arī piektajā, izšķirošajā dienā un kļuva par 2014. gada Pasaules čempioni jauniešiem RSX klasē, kā arī pirmo vietu U17 vecuma grupā. Otrajā vietā Berenise Mege (Francija), bet trešā, 2013. gada Pasaules Čempionāta uzvarētāja – Marta Madžetti (Itālija).

Zēnu konkurecē uzvaru tieši pēdējā sacensību dienā pēdējā MEDAL race izcīnīja poļu sportists Radoslavs Furmanskis, otrajā vietā atstājot savu sīvāko konkurentu, 2013. gada pasaules čempionu Matiasu Kamboni (Itālija). Trešais – Tonijs Bonets Masa (Spānija).

RSX klases sportistiem šosezon vēl paredzētas sacensības Dienvidamerkā un Ziemassvētku regate Cadiz, Spānijā.

Ketijai Birzulei šī sezona ir bijusi sportiskiem notikumiem un panākumiem bagāta. Tikai pagājušajā sezonā atgriežoties aktīvajā burāšanā uz Techno 293 klases vējadēļa, viņa ir piedalījusies divos Eiropas čempionātos, trijos Pasaules čempionātos, vienās Grand Prix, Atlantic Watersports Games un Tour De Duf sacecensībās, kā arī daudzās Baltijas mēroga sacensībās. Burāšana ir sporta veids, kur ar vienu pleca somu neaizbrauksi, līdz ar to pārsvarā uz visām treniņnometnēm un sacensībām ir braukts ar automšīnu, kā rezultātā šajā gadā ceļā pa auto ceļiem ir veikti vairāk kā 30 000km un gaisā pārlidojumos uz citām valstīm dažādos kontinentos pavadītas vairāk par 55h.

Kā sportistes šīs sezonas un arī jauniešu burāšanas olimpiskā cikla augstāko sasniegumu jāmin iegūtā vieta dalībai Jauniešu Olimpiskajās spēlēs, kas norisinājās no 18.-26.augustam Nanjing, Ķīnā, kur 21 nācijas konkurencē Ketija Birzule Latvijai izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Jauniešu Olimiskajās vējadēļu sacensībās, sportisti startē monotipa vējadēļa klasē Techno 293.

Atgriežoties no Olimpiskajām spēlēm, sportiste pieņēma lēmumu izmēģināt spēkus pieaugušo disciplīnā, RSX klasē, kur pirmie treniņbraucieni tika veikti vien trīs nedēļas pirms došanās uz ASV.

Sportistes mērķis ir neapstāties pie izdarītā un ziemas sezonā turpināt fiziskos treniņus, gatavojoties jaunajai burāšanas sezonai ar iespējami vairākām burāšanas nometnēm ziemas mēnešos ārpus Latvijas. Ieguldītais laiks, spēks un enerģija, kā arī atbalstītāju devums būs kā ieguldījums nākotnes mērķu sasniegšanai.

Sportiste un viņas treneris Māris Birzulis izsaka vislielāko paldies visiem atbalstītājiem – ģimenes locekļiem, trenerei Ilonai Dzelmei-Grīnbergai, Vindserfinga Klubs 360 sporta grupas audzēkņiem un Gatim Gundaram-Puntem, par līdzdalību un atbalstu mūsu kopīgo mērķu sasniegšanai.



Sadarbībā ar