Burāšanas Klubs 360 | Latvijas jaunie burātāji parāda raksturu un cīņas sparu Pasaules Čempionātā RS:X klasē vindsērfingā jauniešiem
2952
post-template-default,single,single-post,postid-2952,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0

Latvijas jaunie burātāji parāda raksturu un cīņas sparu Pasaules Čempionātā RS:X klasē vindsērfingā jauniešiem

Latvijas jaunie burātāji parāda raksturu un cīņas sparu Pasaules Čempionātā RS:X klasē vindsērfingā jauniešiem

1Polijas piejūras pilsētā Gdiņā (Gdynia), kas ir populāra ar lielu un starptaustisku burāšanas sacensību organizēšanu un uzņemšanu, tai skaitā Volvo Ocean Race dalībnieku uzņemšanu, no 12. līdz 18.jūlijam norisinājās Pasaules Čempionāts Olimpiskajā vējadēļu kasē RS:X jauniešiem vecumā līdz 19.gadiem.

Sacensības norisinājās Baltijas Jūras Gdaņskas līcī, krasta vēja apstākļos, kas lika RS:X burātājiem būt īpaši vērīgiem uz vēja virziena un stipruma maiņām. Vēja netrūka un sacensības norisinājās pēc organizatoru plāna un ieceres. Sešu dienu garumā sacensību organizatori sportistiem deva 12 startus ar Medal race pirmajiem desmit katrā no grupām sacensību noslēgumā.

2

Pasaules čempionātā piedalījās 136 sportisti no 28 valstīm un 5 kontinentiem, kuru vidū bija arī Rīgas Burāšanas Kluba 360 vējadēļu skolas jaunie burātāji – 16 gadus vecā Ketija Birzule un 18 gadus vecais Valters Zakrevskis.

Sacensībās četrkāršu uzvaru un skaļas ovācijas apbalvošanā izcīnīja Izraēlas komanda, kas izcīnīja visas no iespējamajām zelta medaļām, zelts meitenēm un zēniem kopvērtējumā, un pa zelta medalai U17 zēniem un arī meitenēm.

3

Mūsu sportisti cīnījās godam, dažos no braucieniem Ketija Birzulei izdevās finišēt labāko piedpadsmitniekā, atsevišķos braucienos turoties pirmajā desmitniekā, kovērtējumā sacensībās starp 38 pasaules stiprākajām meitenēm izcīnot 22.vietu.

Valters Zakrevskis sacensības neuzsāka tik veiksmīgi, līdz ar to nebija iespēja kvalificēties Zelta grupai, kas ir labāko 48 sportistu grupa, un sacensības noslēdza 94.vietā.

Latvijas burātāji pirms sacensībām aizvadīja 5 dienu treniņometni Krievijas burātāja un piecu Olimpisko spēļu dalībnieka Maksima Oberemko vadībā, apgūstot RS:X braukšanas tehniku.  Treniņu cikls bija intensīvs un saturiski bagāts. Sportisi apguva kā burāšanas tehniku, tā arī inventāra sagatavošanu sacensībām apmācību. Jāatzīst gan, ka ierobežotā laika dēļ treniņnometne sakrita ar pirmssacensību laiku. Iespējams, ka Ketija un Valters nepaspēja pietiekami uzkrāt spēkus sešām, ar vēju bagātām sacensību dienām.

Nākamie starti Latvijas jaunajiem burātājiem paredzēti jau šonedēļ, piedaloties Baltijas Kausā vindserfingā, kas norisināsies Liepājā, kam sekos Eiropas Čepmionāts 2015 Techno 293 klasē jauniešiem, turpat vēju pilsētā Liepājā.

Informāciju sagatavoja Māris Birzulis

Pasaules Čempionāts RSX jauniešiem 2015 rezultāti:

http://www.rsxclass.com/youthworlds2015/



Sadarbībā ar