Burāšanas Klubs 360 | Labākā Latvijas jaunā burātāja Ketija Birzule pārstāvēs Latviju Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro
4105
post-template-default,single,single-post,postid-4105,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0

Labākā Latvijas jaunā burātāja Ketija Birzule pārstāvēs Latviju Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro

Labākā Latvijas jaunā burātāja Ketija Birzule pārstāvēs Latviju Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro

Ketija-2290
Ketija Birzule – labākā Latvijas jaunā burātāja, “Burāšanas kluba 360” pārstāve vindsērfingā RS:X klasē – startēs 2016. gada vasaras Olimpiskajās spēlēs, kas norisināsies šī gada augustā Brazīlijā, Riodežaneiro. Pasaules Jaunatnes Olimpiādē Nandžingā,
Ķīnā 2014. gadā Ketija izcīnija 12. vietu vindsērfinga sacensības.

Ketija Birzule ir 17 gadu jauna rīdziniece, kas ar vindsērfingu sāka nodarboties pirms septiņiem gadiem. Šo gadu laikā ir gūta iespaidīga pieredze vindsērfinga sacensībās Latvijā un ārzemēs.


Ketija Birzule piedalās starptautiskās vindsērfinga sacensībās kopš 2013. gada. Līdz šim augstākie sasniegumi ir uzvaras starptautiskās sacensībās “Rīgas Kauss” 2016. gadā, Latvijas un Baltijas čempionātos sieviešu konkurencē 2015. gadā, uzvaras starptautiskās sacensībās Polijā, un Lietuvā 2014. gadā, kā arī uzvara Latvijas jaunatnes vasaras Olimpiādē 2013. gadā.
Ansis Dāle, Latvijas Zēģelēšanas savienības prezidents: “Dalība Rio Olimpiadē Ketijai ir gan sasniegums, gan avanss viņas sportistes karjerā. Latvijas vindsērfinga tradīcijas ir ieguvušas jaunu elpu. Ketijas sasniegumi pierāda, ka burāšana un tieši vindsērfings kļūst arvien populārāki Latvijas jauniešu vidū – kopā ar lielu darbu Ketijas dalība Olimpiskajās spēlēs ir liels panākums Latvijas jaunajiem vindsērfinga talantiem. Mēs darīsim visu, lai Tokijas olimpiādē Latvijas vindsērfinga tradīcijas būtu pārstāvētas vēl plašāk.”

Olimpiskās spēles Riodežaneiro notiks no šī gada 5. līdz 21. augustam, un tajās piedalīsies burātāji no 66 valstīm. RS:X sieviešu klasē piedalīsies 26 sportistes.

Līdz šim Olimpiskajās spēlēs vindsērfinga disciplīnā Latviju pārstāvējuši mūsu izcilākie vindsērfinga meistari – Vita Matīse 2004. gadā Atēnās un 2000. Sidnejā, savukārt Ilona Grinberga – Dzelme un Ansis Dāle – 1992 .gadā Barselonā un 1996. gadā Atlantā.

Latvijas Zēģelētāju savienība, Latvijas vindsērfinga asociācija un “Burāšanas klubs 360” veicina vindsērfinga attīstību Latvijā un pievērš jauniešus veselīgam un sportiskam dzīvesveidam, tādējādi audzinot stipras un daudzpusīgas personības, kuras nākotnē nesīs Latvijas vārdu pasaulē.



Sadarbībā ar