Burāšanas Klubs 360 | Par PČ Techno293
4693
post-template-default,single,single-post,postid-4693,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0

Par PČ Techno293

Par PČ Techno293

58131c2dcacc4_w1600-1
Eiropas vindserfinga galvaspilsētā Torbole, Gardas ezera krastā, no 22. līdz 29.oktobrim  pulcējās 474 vējadēļa lietpratēji no 33 valstīm, lai noskaidrotu Pasaules čempionu Techno 293 U15 un U17, kā arī Techno Plus divīzijās. Sacensībās piedalījās un lieliskus rezultātus uzrādīja arī mūsu Kluba pārstāvji Elizabete Meņģele, Jēkabs Čeže un Artūrs Sprindžuks.

Vindserfinga Techno 293 klase šobrīd uzskatāma par skaitliski lielāko burāšanas disciplīnuOne Designekategorijā jauniešiem vecumā no12-16 gadiem, un tās popularitāte turpina augt.

Popularitātes pieauguma pamatā ir inventāra vienkāršība un pieejamība. Jāatzīmē, ka šajā klasē tiek izmantots viena izmēra dēlis ar četriem dažādiem buru izmēriem, atbilstoši jaunieša vecuma grupai.

Šis pasaules čempionāts bija arī rekords Latvijai, jo dalībai sacensībās reģistrējās 10 un uz starta izgāja 9 sportisti no diviem  burāšanas klubiem – LOBS/Rīdzene un Burāšanas Kluba 360.

11 gadus vecais Dāvis Mazais (LOBS/Rīdzene) bija Latvijas komandas jaunākais pārstāvis, bet pieredzējušākais komandas dalībnieks – 16 gadus vecais Nameijs Dreimanis (LOBS/Rīdzene), kuram šis bija  trešais Techno 293 Pasaules Čempionāts.

Uz sacensībām kā līdzjutēji un “sparinga” partneri līdzi savu klubu sportistiem bija devušies vēl 6 jaunieši, vecumā no 6-10gadiem, kas Gardas ezeru izmantoja rudens treniņu sesijai un sacensību laiku izmantoja iegūstot priekšzināšanas sacensību atposfēras izjušanā.

Sešu dienu sacensību sērijā, mainīgos vēja un laika apstākļos, dažādās vecuma grupās tika doti starti un pieņemti finiši 9 līdz 12 braucieniem.

Burāšana ir izturības sporta veids kā prāta spējām, tā fiziski. Ik pārdienu pirmais sagatavošanās signāls tika dots mirkli pēc saullēkta Alpu ezerā (pl. 8:30) un dienas noslēgums vien pēc 9 stundām, stundu pirms saulrieta. Tas skaidrojams ar  Gardas ezera vējaOra, PelerunBalliotīpašiem niķiem, katras dienas pusdienlaikā noslēpjoties no burāt gribētājiem un ar jaunu sparu un spēku atgriežoties ezerā vien pēcpusdienā pēc mazas atpūtas un no sev vien zināma virziena.

Sacensību organizātori bija parūpejušies arī par Itāļiem atbilstošu ēdināšanu sportistiem atgriežoties krastā. Katru dienu lielajā teltī notikaPasta party!

Lielus pārsteigumus pasaules labāko vējadēļu braucēju noskaidrošana nesagādāja. Valstis ar lielākajām komandām kā Francija ar vairāk kā 40 sportistiem un Itālija ar 50 burātājiem dominēja iznācienā uz apbalvošanas podestu.

Nelielu vilšanos sagādāja Izraēlas komanda ar vairāk kā 30 burātāju lielu komandu, kas pēdējos trijos gados bija dominējusi medaļu krāšanā, un šajā PČ spēja nodrošināt vien divas medaļas, pa vienai jaunāko zēnu un meiteņu grupās. Bet tas vienlaicīgi brīdina par šo sportistu nākotnes potenciālu.

Medaļu sadalījums:

Francija – Zelts 3, Sudrabs 1, Bronza 2;

Itālija – Zelts 2, Sudrabs 1;

Honkonga – Zelts 1;

Grieķija – Sudrabs 1, Bronza 1;

Izraēla – Sudrabs 1, Bronza 1;

Norvēģija – Sudrabs 1;

Polija – Sudrabs 1;

Lielbritānija – Bronza 1;

Meksika – Bronza 1.

Latvijas komandai šis Pasaules čempionāts sagadāja divtik labas emocijas.

Komandas skaitliskais sastāvs un trīs sportistu izcīnītās, salīdzinoši augstās vietas. Trīs no vienpadsmit braucējiem, no kuriem astoņiem šis Pasaules čempionāts bija debija tik augstas raudzes sacensībās, kvalificējās dalībaiZeltaflotē!

Komandas labāko sniegumu uzrādīja Matīss Punte (LOBS/Rīdzene), 135 zēnu konkurencē ieņemot 32. vietu un Jēkabs Čeže (BK360), sacensības noslēdzot 47.vietā. Abu zēnu sasniegtais ir augstākais rezultāts Latvijas pārstāvjiem vindserfinga Techno 293 klasē kopš tā pirmssākumiem 2006.gadā.

Augstu novērtējumu jādod arī Elizabetei Menģelei (BK360), kas 82 meiteņu konkurencē turpināja cīņuZeltaflotē, finišējot 39.vietā.

Rezultāti:

U15 zēni (135 dalībnieki)

1.vietaMathis Ghio (Francija)

2.vieta Eyal Zror (Izraēla)

3.vieta Finn Hawkins (Lielbritānija)

32.vieta Matīss Punte (Latvija)

47.vieta Jēkabs Čeže (Latvija)

88.vieta Edijs Bušmanis (Latvija)

97.vieta Rolands Lovnieks (Latvija)

107.vieta Dāvis Mazais (Latvija)

123.vieta Artūrs Sprindžuks (Latvija)

U15 meitenes (64 dalībnieki)

1.vieta Mak Cheuk Wing (Honkonga)

2.vieta Mathilde  Garandeau (Francija)

3.vieta Linoy Geva (Izraēla)

U17 jaunieši (133 dalībnieki)

1.vieta Tom Garandeau (Francija)

2.vieta Leonidas Tsortanidis (Grieķija)

3.vieta Fabien Pianazza (Francija)

79.vieta Nameijs Eduards Dreimanis (Latvija)

U17 jaunietes (82 dalībnieces)

1.vieta Giorgia Speciale (Itālija)

2.vieta Enrica Schirru (Itālija)

3.vieta Aikaterini Diviari (Grieķija)

39.vieta Elizabete Menģele (Latvija)

45.vieta Annija Punte (Latvija)

Rezultāti – http://worlds2016.techno293.org/results/junior-boys

Informāciju sagatavoja Māris Birzulis



Sadarbībā ar