Burāšanas Klubs 360 | Ketijai Birzulei augstā 9.vieta Pasaules Čempionātā
6261
post-template-default,single,single-post,postid-6261,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0

Ketijai Birzulei augstā 9.vieta Pasaules Čempionātā

Ketijai Birzulei augstā 9.vieta Pasaules Čempionātā

Latvijas burātāji demonstrē līdz šim augstāko sniegumu Pasaules junioru čempionātā burāšanā Jaunzēlandē, ziņo Latvijas Zēģelētāju Savienība.

Vakar noslēdzies Pasaules junioru čempionāts burāšanā, kurš norisinājās no 16. – 20. decembrim Oklendā, Jaunzēlandē. Sacensībās piedalījās 379 sportisti no 65 valstīm piecās dažādās burāšanas klasēs. Latvija tika pārstāvēta Laser Radial un RS:X klasēs.

RIO olimpisko spēļu dalībniece Ketija Birzule izcīnīja augsto 9. vietu vindserfinga RS:X klasē, kas ir augstākais sasniegums Latvijai šī čempionāta vēsturē.
Ketija, atrodoties sacensību epicentrā, pēc trešās sacensību dienas komentēja savu pieredzi Jaunzēlandē, par sacensību vietu un organizāciju sakot vien pozitīvus vārdus: “Organizatori šeit ir ļoti pacentušies un jāpaslavē par izcilo darbu! Burātāji tiek pabaroti kārtīgi, uz/no sacensību vietas aizvesti ar autobusiem un viss sakārtots un bez aizspriedumiem. Lai arī pati sacensību vieta nav diez ko liela, taču viss ir pārdomāts tā, lai neviens nevienam nemaisītos pa kājām, taču tajā pašā laikā visi var būt kopā. Atklāšanas ceremonija arī bija fantastiska, tiešām interesanta – maoru dejas, kārtīgas vakariņas un izcilu burātāju uzstāšanās. 
RS:X klasē esam 18 meitenes un šobrīd turos 10.vietā. Jāatzīst, ka pirmās ir ļoti spēcīgas un cīnās par katru metru, taču tā daru arī es. Nogurumu nejūtu, jo koncentrējos tikai uz braukšanu. Lai arī mugura sāp un pēdas ir noberztas, starta brīdī to visu nolieku malā. 
Šeit braucam bez brīvdienām, līdz ar to sanāk, ka būsim non-stop noburājuši 5 pilnas dienas! Rīt ir vēl 3 braucieni, un tad jau otrdien noslēdzošais brauciens. Citi jau redzējuši haizivis un vaļus peldam, kamēr es vien no rītiem baudu papagaiļu kompāniju! Jūtos tiešām pacilāti un ļoti priecīga šeit būt! Burāt tik skaistā vietā un nodarboties ar tik skaistu, toties spēcīgu sportu!
Ar smaidu, pozitīvu agresivitāti un prieku uz priekšu!”

Uzsākot savas burāšanas sportistes karjeru 2013. gada vasaras nogalē ar dalību PČ jauniešiem Techno klasē Polijā, 2014. gadā sportiste jau startēja II Jaunatnes Olimpiskajās spēlēs Nanjing, Ķīnā, tur izcīnot 12.vietu, bet 2016.gadā debitēja XXXII vasaras Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro.

Šī sezona Ketijai, kura pavisam nesen sasniegusi pilngadību, ir bijusi viena no piepildītākajām. Eiropas un divi Pasaules čempionāti, piedevām vēl Olimpiāde.

Savukārt Laser Radial klasē mūsu burātāji spēja uzlabot savus iepriekšējā gada rezultātus. Estere Kumpiņa sacensības noslēdza 33. vietā (2015. gadā 39. vietā), savukārt Artjoms Švecovs ierindojās 51. vietā (2015. gadā 65. vietā).

Visi sacensību rezultāti apskatāmi http://www.isafyouthworlds.com/results/index.php



Sadarbībā ar