Burāšanas Klubs 360 | Noslēdzies LČ Raceboard
9738
post-template-default,single,single-post,postid-9738,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0

Noslēdzies LČ Raceboard

Noslēdzies LČ Raceboard

7.-8. septembrī Ķīšezerā, Burāšanas kluba 360 teritorijā, tika aizvadīts Latvijas čempionāts vindsērfingā un dalībnieku skaits, pateicoties jaunajiem burātājiem un Burāšanas kluba 360 viesmīlībai, gada laikā pieaudzis par 40%. Divu sacensības dienu laikā, aizvadot astoņus braucienus, Latvijas čempionu titulus izcīnīja Vita Matīse (dāmām), Gunārs Rozenbergs (kungiem) un Elizabete Menģele (junioriem).

Otrā septembra nedēļas nogale burātājus lutināja gan ar saulaino, silto laiku, gan ar burāšanai piemērotu vēju. Latvijas čempionātā startēja 31 burātājs, ieskaitot septiņus juniorus un pārstāvi no Lietuvas burāšanas sabiedrības. Salīdzinot ar 2018.gada Latvijas čempionātu, dalībnieku skaits ir audzis par 40% – gadu atpakaļ čempionātā piedalījās 22 dalībnieki.

Pirmajā sacensību dienā tika aizvadīti četri braucieni. Tajos ātrākie izrādījās Vytautas Celiesius (LTU), Vita Matīse un Ilona Grīnberga. Dienas noslēgumu burātāji pavadīja neformālā gaisotnē un ar piemiņas balvām tika apbalvoti Junioru grupas burātāji. Jāatzīst, ka arī paši jaunākie Techno burātāji turējās godam un Latvijas čempionāta ietvaros veica vienādu distanci ar pārējiem burātājiem, lai arī viņu distancē pavadītais laiks bija ilgāks nekā pieredzējušajiem burātājiem, tomēr visi iekļāvās starptautiskajiem noteikumiem atbilstošā kontrollaikā – 20 minūtes pēc pirmā finišējušā. 

Otrais Latvijas čempionāta rīts priecēja ar patīkamu, stabilu vēju. Dienas gaitā tika aizvadīti vēl četri braucieni. Par nepārspētu kopvērtējuma uzvarētāju kļuva Lietuvas burātājs, kurš visus braucienus veica ātrāk par vietējiem burātājiem. Tiesa brīžiem nervus arī viņam pakutināja gan Vita Matīse, gan Ilona Grīnberga. Ātrākais no latviešu kungu burātājiem astoņu braucienu rezultātā izrādījās Gunārs Rozenbergs. 

Ņemot vērā, ka svētdiena priecēja ar pietiekoši stipru vēju, Windsurfing Forumula Foil (pasaulē strauji augoša vindsērfinga klase) braucēji izrādīja interesi izbraukt sacensību distanci, tiesneši atsaucās aicinājumam un foilu klasei, paralēli notiekošajam čempionātam, izdevās iedot trīs startus. Ātrākais 3 braucienu kopsummā bija – Jānis Rencis, kuram seko Bruno Strauss un Ansis Dāle. 

Svētdienas vakarpusē tika apbalvoti visi sportisti ar Raceboard.lv piemiņas diplomiem, savukārt līderiem medaļas sarūpēja Latvijas Zēģelētāju savienība, kuru pārstāvēja prezidents Ansis Dāle.  2019. gada Latvijas čempioni vindsērfingā Vita Matīse, Gunārs Rozenbergs un Elizabete Meņģele tika apbalvoti ar čempionu postamentiem.

Sacensību rezultāti:

Vecuma divīzijās: 

Junior:

Elizabete Meņģele LAT 127

Helēna Rožkalne LAT 558

Jurģis Vaivods LAT 337

Senior:

Vytautas Celiesius LTU 7

Zane Atstāja LAT 390

Master:

Vita Matīse LAT 1

Māris Vīgants LAT 123

Ervīns Priede LAT 175

Grand Master:

Ilona Grīnberga LAT 18

Alvis Ozoliņš LAT 36

Rets Skrickis LAT 91

Veteran:

Gundars Osis LAT 111

Aldis Zēmanis LAT 707

Juris Dreimanis LAT 54

Super Veteran:

Gunārs Rozenbergs LAT 14

Juris Veidemanis LAT 122

Dainis Caune LAT 17

       Kopvērtējumā:

Vytautas Celiesius LTU 7

Vita Matīse LAT 1

Ilona Grīnberga LAT 18

Kungiem:

Gunārs Rozenbergs LAT 14

Alvis Ozoliņš LAT 36

Rets Skrickis LAT 91

Dāmām:

Vita Matīse LAT 1

Ilona Grīnberga LAT 18

Elizabete Meņģele LAT 127

Paldies par atbalstu Latvijas Zēģelētāju savienībai un priekšsēdētājam Ansim Dālem, Burāšanas klubam 360 – Mārim Birzulim un Kasparam Meņģelim, “Cabo Café”, tiesnešiem Jurim Rožkalnam, Ojāram Rancānam, Ivetai Daudei, sacensību administratorei Gundegai Zandei. Par neformālo čempionāta daļu un gastronomiskajām izvirtībām Ilonai un Valtam Grīnbergiem. 

Raceboard.lv



Sadarbībā ar