Burāšanas Klubs 360 | Eiropas labākie vējadēļu burātāji jauniešiem noskaidroti
7460
post-template-default,single,single-post,postid-7460,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0

Eiropas labākie vējadēļu burātāji jauniešiem noskaidroti

Eiropas labākie vējadēļu burātāji jauniešiem noskaidroti

Sešas dienas, pašā burāšanas sirdī, Lorient, Francijā, norisinājās Eiropas čempionāts BIC Techno 293 zēniem un meitenēm U15 un U17 grupās, tas ir, jauniešiem līdz 15 un 17 gadu vecumam.

Savu dominanci vindserfingā jauniešiem kārtējo reizi demonstrēja divas nācijas, Francija un Izraēla, kur otrajai konkurentu vēl jo projām nav. Izraēlai – trīs Zelta, viena Sudraba un divas Bronas medaļas, kur pretī Francijai – viena Zelta un trīs Sudrba. Viena bronzas medaļa no U17 zēnu grupas aizceļoja uz Itāliju.

Šajās sacensībās savu burāšanas pieredzi vairoja arī Burāšanas kluba 360 sporta sekcijas audzēkņi Jēkabs Čeže (LAT16) U15 un Elizabete Menģele (LAT127) U17.

Sešas dienas Antlantijas okeāna Biskajas līcī bija tā vērtas. Sacensības norisinājās kā pēc paisuma un bēguma pulksteņa, precīzi un neizbēgami. Kopumā tika veikti 12 braucieni vidēja un vidēji stipra vēja apstākļos, kur sportistiem nācās izprast un uzvarēt paisuma, kā arī bēguma straumes, straujas apstāļu maiņas, sauli, lietu, viļņus un garu ceļu uz un no sacensību distances.

Elizabetes labākais finišs 65 meiteņu konkurencē 8. vieta un 20. vieta kopvērtējumā, Jēkabam labākais finišs 17. vieta un 80 zēnu konkurencē izcīnīta 39.vieta!

Abiem sportistiem atzīstams rezultāts starptautiskajā arēnā, kā arī, iespējams, viens no garākajiem sacensību braucieniem, ņemot vērā faktu, ka pirms nedēļas abi piedalījās citās, liela mēroga starptautiskās sacensībās.

Treneris Māris saka lielu paldies atbalsta komandai krastā, un jo īpaši Kristīnei un Robertai, kuras katru dienu, nenogurdamas, parūpējās par sportistu un trenera labsajūtu, komandai atgriežoties no jūras Francijas mājās, varēja sēsties pie siltām vakariņām, kā arī no rīta, cienājot tos ar iepriekš sagatavotām brokastīm.

Komanda saka lielu paldies Latvijas Zēģelētāju savienībai un Rīgas Domes Izglītības un sporta departamentam par sniegto finansiālo atbalstu sportistu dalībai šajās sacensībās.

Rīt komanda sāks atpakaļ ceļu mājup, iegriežoties Dānijā, Aarhus, kur citas sportistes, Ketijas Birzules startam World of Sailing World Championship Test event, tiks atstāta trenera laiva.

Nākamās sacensības kluba sportisietm jau 4.-6.augustā, Baltijas Kausa III posms Liepājā!

 



Sadarbībā ar